Een idee komt tot leven

Tuinaanleg

Vanuit het tuinontwerp beginnen we aan de aanlegfase. Bij Green Design kiezen we hierbij resoluut voor duurzaamheid: bij de aanleg van uw tuin werken we enkel met materialen van de hoogste kwaliteit en de nieuwste technieken. Green Design voert alle noodzakelijke werken uit in de ondergrond van uw tuin. Dit gaat van voorbereidende maatregelen voor beplanting en verbetering van de ondergrond tot complexe drainage- en beregeningssystemen voor een optimaal groeiklimaat voor uw groen. Dat is de basis van een geslaagde tuin. Doordat we alle stappen van het aanlegproces zelf aanbieden, gaat er geen seconde verloren en lopen alle werken naadloos in elkaar over. Zo staan we steeds garant voor de kwaliteit van iedere tuinaanleg die wij uitvoeren.

Beplanting & gras

Voor uw tuinen selecteren wij planten, bomen en bloemen die volledig op één lijn liggen met uw woning en levensstijl. We vetrekken steeds vanuit een doordacht beplantingsplan. Grondsoort en standplaats zijn hierbij bepalend. Om een ruim aanbod aan inheemse en exotische kwaliteitsplanten te garanderen werken wij naast onze eigen boom- en plantenkwekerij ook samen met vertrouwde partnerkwekerijen. Kwaliteit en duurzaamheid primeert. U kan bij ons terecht voor zowel kleine als grote aanplantingen, zelfs op de meest onbereikbare plaatsen.

Bijgebouwen & houtconstructies

Green Design heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het ontwerpen en plaatsen van duurzame houten bijgebouwen: carports, poolhouses, tuinberging, hobbyruimtes, guesthouses, dierenhokken, houten terrassen, vlonders, vijverranden, poorten, brievenbussen, speeltuigen,… noem maar op!

Met een passende tuinomheining maak je van elke tuin een echt pareltje waar je heerlijk kan ontspannen in volle privacy.

Sierbestrating

Opritten, terrassen en paden

Bestrating heeft niet enkel een praktische functie. Met de juiste materialen en legpatronen geeft een oprit of een terras net een stijlvolle meerwaarde aan uw tuin en woning. Voor een kwalitatieve en elegante bestrating werken we vooral met natuursteen, keramische tegels en gebakken kleiklinkers. Nieuwe kasseien zijn verkrijgbaar in allerlei tinten en maten. Voor een charmante, authentieke look kunnen we ook opteren voor gerecupereerde Hollandse kleiklinkers of eventueel verouderde blauwe hardsteen of kasseien.

Ziet u toch liever een houten terras, dan is dat ook perfect mogelijk.  Wij helpen u graag met de keuze, ontwerp en plaatsen van terrassen in verschillende duurzame houtsoorten.

Ecologische bestrating

Met een ecologische bestrating kan het water eenvoudig naar de ondergrond af sijpelen. Hierdoor wordt de riool ontlast en wordt de natuurlijke grondwatervoorraad steeds aangevuld. Dit hoeft niet ten koste te gaan van een mooie vormgeving! Green Design biedt verschillende designoplossingen met waterdoorlatende en waterpasserende klinkerverhardingen.

Bedrijfsparkings en openbare paden

Een stijlvolle parking en inkom is belangrijk bij de eerste indruk van uw klant. Samen met u gaan we op zoek naar een esthetisch, kwalitatief en nuttig invulling van uw buitenruimte. Werkt u reeds samen met een architect, dan kunt u ons ook inschakelen voor de correcte uitvoering.

Technieken

Iedere tuin heeft ook zijn technische kant. In samenspraak met de klant installeren wij alle soorten verlichting en geluidsinstallaties, drainage- en beregeningssystemen. Bovendien kunnen we robotmaaiers voorzien op maat van uw tuin.

Zwembaden en vijvers

Water brengt leven in uw tuin, letterlijk en figuurlijk. Het geeft een buitenruimte een volledig nieuwe dimensie. Bent u op zoek naar een biozwembad voor heerlijke zomerse waterpret met de kinderen of gewoon een siervijver? The sky is the limit…

Groendaken

Groendaken zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze bieden ook nog tal van andere voordelen: ze zijn goed voor het milieu en ze beschermen uw dak tegen de weersomstandigheden.

  • waterbuffer
  • hogere isolatiewaarde
  • de planten absorberen zonlicht en zorgen dus voor lager omgevingstemperatuur
  • zorgt voor schonere lucht
  • verlengt de levensduur van dak

Green Design werkt zowel met extensieve als intensieve groendaken. Onder een extensief groendak scharen we groendaken met vegetaties die zichzelf grotendeels in stand (kunnen) houden en zich verder ontwikkelen zonder al te veel onderhoud. Een intensief dak kun je vergelijken met een normale tuin. Daarom wordt een intensief groendak ook wel een tuindak of daktuin genoemd.

De juiste structuuropbouw, drainage, substraten en plantenkeuze zorgen voor geslaagd project.

Is uw verbeelding geprikkeld? Benieuwd naar wat wij voor uw buitenruimte kunnen betekenen? Aarzel niet om ons aan te spreken. Stuur ons een mailtje, bel ons op. We kijken met plezier wat we voor u kunnen doen.