Water: eindeloos genieten

Zwembaden

Water geeft altijd net dat extra beetje cachet aan uw buitenruimte. Het oogt mooi en lokt allerlei nieuwsgierige diertjes naar uw tuin. Kiest u bovendien voor een biozwembad of zwemvijver, dan kan u er dubbel van genieten. Green Design geeft de voorkeur aan duurzame en ecologische oplossingen.

Zwemvijvers

Heerlijk plonsen in de natuur: waarom niet in uw eigen tuin? Een ecologische zwemvijver biedt het beste van twee werelden: u haalt de natuur binnen in uw tuin en op zwoele zomerdagen kan u heerlijk ontspannen in of naast het water. Dankzij de biologische filterzone, waarbij planten zoals de gele lis op natuurlijke wijze onzuiverheden uit het water halen, blijft het water helder, zacht en natuurlijk chloorvrij. Deze biologische filtertechniek maakt de zwemvijver bijzonder onderhoudsvriendelijk. 

Zwemvijvers kunnen in alle groottes en vormen uitgewerkt worden. Maatwerk, je kan kiezen voor een organische, natuurlijke vorm of voor strakke lijnen.

De  randen kunnen afgewerkt worden met een zwembadboord of met een grasrand-profiel om het omliggende groen naadloos in het water te laten overlopen. We werken met zowel up als downflow-filters naargelang de wensen van de klant.

Beperkt verwarmen met een warmtepomp is mogelijk.

De uitvoering gebeurt in een zwarte epdm-folie voor de mooie natuurlijke kleur van het zwemwater.

Biozwembaden

Een biozwembad gaat een stapje verder dan een zwemvijver. De natuurlijke zuivering van de helofyten filter wordt hier bijgestaan door een waterbehandelingstechniek die ervoor zorgt dat algen en biofilm geen kans krijgen. Tevens kan je het water probleemloos gaan verwarmen. Gedurende het hele jaar wordt het water gezuiverd door de plantenfilter. Enkel gedurende het zwemseizoen gaan we gebruik maken van de extra filterinstallatie.

We gebruiken het enige systeem op de markt dat met zoet water kan werken en zonder chloor productie.

In water met een lage geleiding wordt automatisch ter plekke OH, Ozon peroxide en zuurstof geproduceerd voor de desinfectie van water.

Het werkingsprincipe is gebaseerd op het vermogen van koper (Cu + +) als flocculant en bacteriedodende middel en een hydrolyse-systeem om watermoleculen te splitsen in zuurstof, ozon en peroxide. Samen zorgt dit voor een volledige waterbehandeling op basis van oxidatie-flocculatie zonder chemicaliën.

Water (H2O) bestaat uit 2 delen waterstof (H2) en 1 deel zuurstof (O). Hydrolyse betekent van oorsprong”het splitsen van water”. Wanneer er elektrische spanning door het water gaat, wordt de chemische verbinding verbroken. De negatieve zuurstof ladingen (of ionen) verplaatsen zich naar de positieve elektrode.

In de HYDROLYSE vinden nog andere chemische reacties plaats die ook specifieke ionen produceren die kunnen oxideren en aanvullend desinfecterend werken.

De aanvullende koper ionisatie verhoogt de kracht van de hydrolyse enorm. De anti-bacteriële en algendodende eigenschappen van koper ionisatie worden aangevuld met de hoge oxidatie kracht van het Hydrolyse systeem wat samen resulteert in een natuurlijke waterzuivering zonder toevoeging van chemicaliën!

Een biozwembad kan je onbeperkt verwarmen en eventueel uitbreiden met een vloeibaar rolluik. Het verhindert dat het water verdampt en zorgt er zo voor dat er minder warmte verloren gaat. Een goed alternatief voor een onaantrekkelijk en duur rolluik. Het vloeibaar rolluik is onzichtbaar, biologisch afbreekbaar en geeft geen smaak of geur aan het water.

In een biozwembad zwemt u in natuurlijk zacht water, uiteraard zonder chloor.

Onze biozwembaden worden uitgevoerd in een pvc-folie (in alle kleuren). Om het natuurlijke karakter te behouden opteren wij voor een zwarte folie met optioneel een natuurstenen of keramische vloer en trap. 

Een ondiepe zone of ‘plage’ biedt een leuke plaats voor de kinderen om te spelen of om te genieten met een glaasje. Net omdat een biozwembad zowel winter als zomer een mooie waterpartij in uw tuin vormt, is de inplanting ervan cruciaal. Wij zorgen er daarom voor dat het biozwembad gunstig is ingeplant ten opzichte van zowel de zon, de woning als de bestaande of aan te leggen tuin.

Hybride zwembaden

Bij een hybride bad gaan we nog een stap verder. Zoals u bij een auto kan overschakelen van brandstof naar elektriciteit, gaan we bij een hybride zwembad overschakelen van de filtering over de helofytenfilter in de winter naar de mechanische natuurlijke waterzuivering in de zomer.

Dezelfde waterbehandelingstechniek als bij onze biozwembaden wordt hier toegepast. Met dat verschil dat de plantenfilter volledig wordt afgesloten van het zwembad. In de zomer is de plantenfilter herleid tot een op zichzelf staande moeraszone. Hierdoor kunnen we, door zout toe te voegen aan het water in het zwembad, een zeer laag gehalte chloor produceren wat voor een extra desinfecterende en zuiverende werking zorgt van het water. Op deze manier blijf je nog steeds in zoet, zacht water zwemmen.

In de winter kan u genieten van een mooie kraakheldere waterpartij en in de zomer heeft u alle comfort van een zwembad.

Onze hybride baden worden uitgevoerd in een pvc folie (verschillende kleuren) met optioneel een natuurstenen of keramische vloer en trap.  Zoals bij de biozwembaden werken we hier met zowel zwembadboordstenen als met grasrandprofielen. Om het zwembad boven het maaiveld te doen uitkomen werken we met aluminium, op maat gemaakte randafwerking.

Siervijvers

Een vijver brengt leven in uw tuin. En dat kan in alle vormen en maten. In kleinere tuinen werken we meestal met een epdm vijverfolie, geschikt voor zowel strakke als lossere organische vormen. Koivijvers met een aangepaste extra mechanische filtering behoren ook tot de mogelijkheid. De basis is steeds zuivering met plantenfilter.

Grotere vijvers bouwen we in de meeste gevallen op uit verschillende kleilagen of met bentoniet-matten. We kiezen hierbij voor passieve filtering door oeverzones met gele lis en verschillende oeverplanten, water- en zuurstofplanten.

Poolhouses

Het plaatje wordt helemaal compleet als u voor een poolhouse kiest. Een poolhouse is eerst en vooral een plek om met de vrienden te genieten van een drankje aan de bar, samen rond de open haard te genieten, kortom even te ontspannen… Daarnaast is een poolhouse ook een handige plek om zomerspullen en onderhoudsmateriaal op te bergen, om snel die zwemkledij aan te schieten en na een heerlijke douche op uw ligbed te ploffen. Green Design helpt u om een ontwerp te maken dat perfect aansluit bij uw zwemvijver of zwembad.

Begint u ook al weg te dromen van zomerse avonden bij het zwembad? Contacteer ons en we bekijken samen met u hoe we uw tuin kunnen aanpakken.

Is uw verbeelding geprikkeld? Benieuwd naar wat wij voor uw buitenruimte kunnen betekenen? Aarzel niet om ons aan te spreken. Stuur ons een mailtje, bel ons op. We kijken met plezier wat we voor u kunnen doen.